Duyurular

Gitar Kurslarında Modernize Metotlar-Hızlı Gitar Metodu

MODERNİZE METOTLAR İLE GİTAR KURSLARI 

HIZLI GİTAR METODU ile gitar çalmayı öğrenmek isteyen sanatseverler repertuarlarını oluşturmak için aylarca yıllarca beklemek zorunda kalmıyorlar.  Bünyemizde yeni öğrenme teknikleriyle çok kısa sürelerde gitar çalmak mümkün.

Türkiye’de psikolojik ve pedagojik faktörler göz önünde bulundurularak hazırlanmış ilk ve tek metot olan ve uygulanmaya başlanan tarihten itibaren büyük yankı uyandıran “Hızlı Gitar Metodu”, Modernize Metotlar kapsamında Süre ve Öğretim GARANTİLİDİR.

Gitar öğrencilerinin beklenenden çok daha kısa zamanda eserler icra eder düzeye geleceği basit koşullar sağlandığı takdirde garanti edilmektedir.

Dünya’da birçok ülkede yaygın olarak benzerleri uygulanan motivasyon merkezli HIZLI GİTAR METODU kullanılarak modern öğretim teknikleriyle alışıla gelmiş süreçler ciddi oranlarda kısalmakta ve haftada 2 saat bire bir özel ders alan gitar öğrencileri MAKSİMUM 5 ayda kayda değer gitar icracıları haline gelmektedir.

Kadromuzdaki Tam Zamanlı Psikolog ve Pedagoglarımızla Desteklenen Psiko-Pedagojik Temelli Eğitim Yöntemleri Modernize Metotlar’ın Ülke Çapına Yayılarak Daha Büyük Kitlelere Fayda Sağlaması En Önemli Toplumsal Görevlerimizdendir.

Gitar icracısı olarak uzmanlaşmak tabii olarak belirtilen süreçlerde mümkün değildir ancak bünyemizde uygulanan modern öğretim sistemi ile alışıla gelmiş süreçler ciddi oranlarda kısalmakta ve birkaç ay gibi kısa bir sürede gitar öğrencileri kayda değer gitar icracıları haline gelmektedir. 

Öğrenmeyi de Öğreten Eğitim Modeli

Metodun devamında teori ağırlıklı eğitim için Guitar Academy’e, sonrasında veya eş zamanlı olarak master class dersleri ile uzmanlaşma kararı verildiği takdirde alan seçimi yaparak öğrencilerimiz alan derslerine devam edebilmektedirler.

“Pratik Metot”, Hızlı Gitar Metodu’nun 11 Yaş ve Altı İçin Geliştirilmiş Halidir.

Gitar Kurslarında Modernize Metotlar kapsamında bulunan Hızlı Gitar Metodu ile enstrüman eğitimine başlamak büyük önem arz etmektedir. Öğrencinin gitar ile gerçek anlamda iletişime geçmesi başka bir deyişle bağ kurabilmesi ancak enstrümanı icra edebildiği andan itibaren mümkündür. Aksi durumda gitar, öğrenci için bir objeden öteye geçememekte, zamanla ilk başta duyulan heyecan yitip gitmekte ve gitar geçerli bir anlam ifade etmemektedir. Bu nedenle gitar kurslarımızda ilk etapta teorik bilgileri özetleyerek uygulamaya ağırlık verilen Hızlı Gitar Metodu ile öğrencinin en kısa sürede icralar noktasına ulaşması, bu şekilde enstrüman ile en kısa sürede iletişime geçmesi sağlanmakta, bu yolla, eğitim süresi boyunca öğrencinin motivasyonu sürekli olarak, belli bir düzeyin üzerinde tutulmaktadır. İzlenen kurs programı Hızlı Gitar Metodu’nun sayesinde, enstrüman öğrencinin hayatında kalıcı hale getirilmektedir. Metot bitiminde öğrenci gitardaki ana başlıkları kullanarak belli düzeyde bir repertuar oluşturmuş, genel anlamda enstrümanı idrak etmiş pozisyona gelir ve eğitimin devamında ihtiyacı olan tüm bilgileri fark etmiştir. Bu bilgilerin eğitimindeki fonksiyonunu, hangi çalışmaları neden yapması gerektiğini kavramıştır. Bu yolla doğan motivasyon sayesinde gitar eğitiminde karşılaşabileceği zorlu ünitelere önceden hazırlıklıdır.

Bir eğitim kurumunun amacı markalaşmak değil çözüm sunmak ve ortaya çıkarılan çözümden mümkün olan en fazla sayıda insanın faydalanması olmalıdır. Bu bağlamda enstrüman eğitiminin ilk safhalarında teorik bilgilerin özetlenmesi ve enstrüman eğitiminin sevilen, çabuk sonuç veren hale getirilmesi, gitar eğitim metotlarının bilimsel yönlerinden uzaklaşmayı değil aksine bilimsel yönlerinin daha derin ve detaylı incelenmesini gerektirmektedir.

Gitar kursu başlangıcında, Modernize Metotlar ve kapsamında bulunan Hızlı Gitar Metodu uygulandığında, öğrenciye gitar eğitimini veren okul tarafından eğitim süresince revize edilen alt başlıklarda, daha fazla kriterin göz önünde bulundurulması zorunluluğu doğmaktadır. Örneğin gitar kursu başlangıcında derste mutlak suretle ilk olarak “parmak alıştırmaları” işlenmelidir ve parmak egzersizleri en az 3 hafta sürdürülmelidir. İlk dersin akabindeki haftalarda bu alıştırmalar genelde öğrencilere “sıkıcı” gelmektedir. Öğrenciye enstrümanı sevdirerek eğitim vermeyi kendine ilke edinmiş Modernize Metotlar kapsamında sıkıcı olmasına rağmen parmak egzersizlerinden asla feragat edilemez. Çünkü bu alıştırma süreci bilimsel olarak çok büyük bir misyona sahiptir. Bu alıştırmalar, ne kadar uzun sürer ve öğrenci tarafından ders dışındaki çalışmalarda ne kadar uzun süre etüt edilirse, öğrenci metodun ilerleyen konularında o kadar rahat ve hızlı ilerler. Sevindiricidir ki öğrenciler gitar çalmaya, gitar eğitimi almaya karar verdiklerinde ekstra bir motivasyona sahiptirler. Başlangıç aşamasındaki bu ekstra motivasyon sayesinde “sıkıcı” olarak tanımlanan parmak alıştırmalarına ilerleyen birkaç hafta sabır gösterebilmektedirler ve bu sayede egzersizlerin verimli şekilde tamamlanmasından sonra başlanılan konularda daha rahat, kolay ilerleyebilmektedirler. Diğer taraftan Modernize Metotlar‘ın enstrüman öğretirken motivasyonu üst düzeyde tutma ve sevdirerek gitar çaldırma sözünü yine aynı sayede yerine getirebilmektedir. (Kısa sürede icra seviyesi detayı için bu sayfanın sonunda bulunan linki ziyaret edebilirsiniz.) Ankara’da Modernize Metotlar’ın sağladığı sonuçlarla zaman içerisinde ses getirmesi ve model alınması, yayılması, Ankara’da müzik eğitimi alanındaki yapılanmaya büyük etkisi ve katkısının işlevsel yönleri bizleri son derece mutlu etmiştir ve mutlu etmeye devam etmektedir.

Ancak Modernize Metotlar’ın üne kavuşmasıyla ve birçok kuruma sağladığımız destekler yoluyla model alınmasıyla beraber eğitimin içinden olmayan özellikle müzik aleti satış dükkanı sahiplerinin oluşturduğu yerlerce metotlar anlaşılmadan,kavranmadan model alınmaya başlamıştır ve lansmanlarda kullandıkları bazı cümleler Modernize Metotlar’la benzerlik algısı yaratmaktadır. Ancak işlevsel  bazda ve içerikte Modernize Metotlar ile ilgisi bulunmamaktadır.

Kurumumuz, müzik eğitiminde öğrencilerin, olabilecek en kısa sürede parça icrası seviyesine, belli düzeylerde de olsa ulaştırılması gerektiğini uzun yıllar savunmuş, konu üzerinde derin araştırma ve çalışma sahası oluşturmuştur. En önemlisi bu fikirde 2007 yılından itibaren büyük bir mücadele vermiştir. Çünkü savunulan fikir bilhassa 2007-2013 yılları aralığında, sanat alanındaki belirli kesimlerce Ülkemiz için çok yenilikçi olarak nitelendirilmiştir. Eğitimi dahi bir tüketim olarak gören çeşitli kişilerin yanlış tutumlarının Modernize Metotlar’ın değerine sirayet etmemesi adına, toplumsal sorumluluklarımızı başta Çayyolu bölgesi sakinleri olmak üzere Ülkemizdeki tüm sanatseverler için her zaman olduğu gibi yerine getirmek adına ve eğitim gibi hassas bir alandaki önemli öğelerin bu gibi yollarla yıpratılmasından duyduğumuz endişe nedeniyle öğrenci ve velilere tavsiyemiz kurslara başlarken eğitim başlıkları yerine başlıkların içeriklerini sorgulamalarıdır. Bu yolla işlevsel anlamda Modernize Metotlar’a denkliği bulunan veya benzeyen eğitim metotlarının uygulanıp uygulanmadığını tespit edebileceklerdir.

Sanatseverlere önemle duyurulur.

 

Kısa Sürede İcra ile İlgili Detay ve Analiz Evresi İçin Buraya Tıklayınız.

Bu sayfaya yapılan eklemelerle, sayfa 2016 Yılında güncellenmiştir.

egitimyoneticisiGitar Kurslarında Modernize Metotlar-Hızlı Gitar Metodu

Related Posts