Perküsyon Kursu
Modern müzikte ritim yapıları, genellikle perküsyon aletleriyle icra edilir. Modern müzik aletlerinin karmaşık yapılarına karşın, perküsyon aletleri halen basit formlarını korurlar.
Üzerine elle veya başka bir cisimle vurularak, çalkalayarak, sürtülerek veya ovularak ses elde edilen her obje vurmalı çalgıdır. Perküsyon sözcüğü Latince’deki ‘percussio’ ve ‘percussus’ terimlerinden gelir. Percussio ‘müzikal anlamda dövmek ve çarpmak’ anlamına gelirken; percussus, ‘vurmak’ demektir. Darbuka sözcüğü de benzer bir şekilde Arapça ‘darp’ (vurmak) kökünden gelir. Günümüzde perküsyon kelimesi müzik dışındaki alanlarda da ‘iki birimin birbirine çarparak ses üretmesi’ anlamında kullanılmaktadır. Fakat en yaygın kullanım alanı müziktir.
PERKÜSYON :
Temel ritm bilgileri
Odaklanma ve konsantrasyon çalışmaları
Soru cevap çalışmaları
Müzik eşliğinde egzersizler
Latin, doğu, Brezilya ritm çalışmaları
ERKEN YAŞTA MÜZİK EĞİTİMİ
Perküsyon eğitimleri, bateri, küçük yaş grupları için de piyano ile beraber eğitimi ilk sırada önerilen bir enstrümandır. Temel bir enstrüman oluşu nedeniyle, ritim duygusunun, koordinasyonun gelişmesine büyük katkı sağlayan bateri, erken sonuç vermesiyle küçük yaş gruplarını müzik ile tanıştırmak için son derece elverişli bir enstrümandır. Piyano ile müzik kurslarına başlaması erken olarak değerlendirilmiş öğrencilere Carl Orff Yöntemi sentezli bateri/perküsyon programları önerilmektedir. Bu program, dönemsel olarak renklerin öğretme teknikleri içerisinde kullanıldığı piyano eğitimlerini de bünyesinde barındırmaktadır.
Carl Orff Yöntemi’nin içeresinde ağırlıklı haliyle perküsyon öğeleri bulunmaktadır. Bu nedenle Orff Yöntemi ile eş zamanlı olarak sürdürülen perküsyon ve bateri dersi, bilimsel olarak kanıtlanmıştır ki öğrenciye büyük fayda sağlamaktadır. Boyutları küçültülerek ölçeklendirilmiş akustik baterilerle ve dijital baterilerle sağlıklı bir erken müzik eğitimi dönemi sağlanabilmektedir. Pedagojik yönden değerlendirildiğinde, bu enstrümanın seçilmesiyle, çabuk sonuç veren bir enstrüman olması sayesinde, bateri kursu alan küçük yaş grubu öğrencilerinin müzik eğitiminin sürekliliği sağlanmaktadır. Müziğe eğitimine başlama yaşı küçük olarak düşünülen öğrenciler için bu eğitimler eşsiz bir fırsattır. Ayrıca bateri eğitiminin ilk safhalarında dijital bateri (davul) kullanılması bu yaş grubu öğrencileri üzerinde dijital baterinin çeşitli ekstra özellikleri sayesinde pozitif sonuçlara büyük katkı sağlamaktadır. Bateri dersi içerisinde küçük yaş gruplarına verilen eğitimlerde karşılaşılan genel problemlere pratik çözümler oluşturan dijital davullar ile öğrencinin dikkatinin enstrümana yoğunlaştırması kolaylıkla sağlanabilmektedir. Zaman zaman oluşabilecek konsantrasyon eksikliklerinde, bateri eğitimcisi, yine dijital bateri üzerindeki eğlenceli ekstra fonksiyonlarla öğrencinin dikkatini toplamasını sağlayabilmektedir. Bu yönüyle değerlendirildiğinde eğitimin ilk safhasında öğrencilerin yaş gruplarına ve karakteristik özelliklerine göre enstrüman seçimi büyük önem arz etmektedir.
*Ücretsiz Fiziksel Yeterlilik Yetenek Analizlerine Randevu Aldığınız Takdirde Ücretsiz Olarak Katılabilirsiniz.
ÇAYYOLU ÜMİTKÖY ÇANKAYA
Her konuda ayrıntılı bilgi için ulaşabileceğiniz
TEL NO:
0312 235 2357
SANATI YAŞATMAYA FARKLILIĞIMIZLA EN GÜZEL HALİYLE DEVAM EDİYORUZ.
Ümitköy Ana Cadde, 2432. Cadde, Ümitköy, Çayyolu / Ankara Adresindeki Bina ve Yeni Bina ile de Ramel Fikirleri Büyüyerek Sizlerle.
Modernize Metotlar Derneği başkanlığı yapmış olan Ramel kurucularından fikir sahipleri, farklı statülerle çalışmalarına Ramel bakış açısını yaşatarak devam etmiştir. Fikir sahipleri, Ankara Ümitköy’de Psikoloji ve pedagoji ağırlıklı alanlarla bakanlık ruhsatıyla çalışmaktadır. Bu nedenle yapılanması Ses Eğitim Kurumları olarak tamamlanmaktadır.