ANKARA RAMEL SANAT
Ankara’da Çayyolu Bölgesi’nin ilk sanat kuruluşu olarak 1995 Yılında faaliyete geçerek başlanan yolda Ankara Ramel Sanat ve Modernize Metotlar Derneği Çalışmaları, “Hobi Amaçlı” ve “Üniversite Odaklı” olmak üzere 2 temel başlıkta, sanatın Müzik, Dans, Resim ve Tiyatro dallarında her yaştan sanatsevere Ümitköy’de eğitim sağlanmasına vesile olmuştur.
HER GEÇEN YIL EKLENEN PROJELERİN TESİRİNDE YENİLİKÇİ YAKLAŞIMLARLA EĞİTİMDE FARK YARATMA GELENEĞİMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ.
Çağlar boyunca kendini gösteren okulların kendi geleneğine göre şekillendirdiği kriterler göz önünde bulundurulduğunda Ramel bakış açısı sahip olduğu belirlenmiş kriterlerle sanat ve eğitim alanına ışık olmaktadır.
Anadolu Gazetesi 17. Onur Ödülü’ne layık görülen oluşum, sanatın Ülkemizde gelişmesi adına alanında model alınmayı hedeflemiştir. Bu yolla doğurmayı başardığı sinerjiyi sanatseverlere aktarmaya devam ederek faaliyet göstermiştir.
Ankara Çayyolu’nda Kurulan İlk Sanat Akademisi Olan Ramel, Sadece Müzik Eğitim Yöntemleri Geliştirmek İçin Ar-Ge ile Araştırma Merkezi Görüşüyle Çalışan Türkiye’deki İlk Kurum Olmuştur ve
Alanında Türkiye’de Pedagojik – Psikolojik Yaklaşımlar Üzerine Yapılanarak Çalışmış İlk ve Tek Kurum Olmuştur. Kurucu Kadrosunda Türkiye’deki Üstün Zekalı ve Özel Yetenekli Öğrenciler Pilot Yapılanmasının İlk Öğrenci ve Öğretmenlerini Barındıran Kurum Bu Alanda da Yine İlklere İmza Atmıştır.
“SANATIN DOKUNUŞLARI”
Hayal gücünüzün peşinde, kendinizi ifade edebilmek adına sanatın rüzgarına katıldığınızda, hayata daha duyarlı gözlerle baktığınızı fark edeceksiniz ve siz de sonsuza kadar yaşayacak izler bırakacaksınız.
Türkiye’de Müzik Eğitimi Alanında YENİ ÇAĞ
Türkiye’de Gitar Eğitiminde ve diğer birçok enstrüman eğitiminde İlk Defa Psiko-Pedagojik faktörler üzerine çalışmalar Modernize Metotlar Derneği ile Resmileşmiştir.
1995 Yılında Çayyolu Bölgesi’nin ilk sanat akademisi olarak faaliyete başlayan oluşum, 2007 Yılında Modernize Metotlar Derneği Başkanı Mehmet Güngör önderliğinde müzik alanında çalışan bir Araştırma Merkezi haline geldi. Bu merkezle artık Türkiye, sadece geleneksel müzik eğitim yöntemlerinin kullanıldığı bir Ülke değil.
Ramel Sanat Araştırma Merkezi tarafından hazırlanan “Modernize Metotlar” ile fark yaratan öğretim yöntemlerini, Ülke çapında ve uluslararası çapta, oluşumun alanında önde gelen eğitim yöneticileri, uzman eğitimcileri ve pedagoji odaklı eğitimci kimliği kazandırmak için yetiştirdiğimiz lisans ve yüksek lisans akademik dereceli sanatçılar uygulamıştır. Ramel, Modernize Metotlar ile 2007 yılından itibaren Ülkemizde sanat eğitimi alanında eğitim veren kişiler konusunda yaşanan büyük boşluğu doldurmak amacıyla bir ‘Kent Enstitüsü’ olarak çalışmaya başlamıştır ve ‘Eğitimciler’ yetiştirmiştir. Ramel bünyesinde eğitim verecek kişilerin lisans ve yüksek lisans akademik dereceleriyle beraber pedagojik formasyon sahibi eğitimciler haline gelmesi sağlanmıştır. Daha önemlisi sadece üniversitelerin sanat ile ilgili bölümlerinden mezun olup eğitimcilikle ilgisi olmayan kişilerin eğitim vermesinin Ülkemizde yarattığı sorunların çözümü için Ramel bünyesinde eğitim verecek kişiler, kent enstitüsü bakış açısıyla psiko-pedagojik bazlı hizmet içi eğitimlere tabi tutulmuş ve bu yolla eğitim kalitesinin beklentilerin ötesine ulaşması sağlanmıştır.
MÜZİK EĞİTİMİNDE MODERNİZE METOTLAR
Gitar – Piyano – Bateri (Davul) – Yan Flüt – Şan (Ses) – Keman
Sanatçı,toplumda uzun çalışmalardan,çabalardan sonra alnında ışığı ilk duyan insandır.
Kadromuzdaki tam zamanlı uzman psikolog ve pedagoglarımızla desteklenen Psiko-Pedagojik Temelli Eğitim Yöntemleri Modernize Metotlar’ın Ülke Çapına Yayılarak Daha Büyük Kitlelere Fayda Sağlaması En Önemli Toplumsal Görevlerimizdendir. Çayyolu Ümitköy’de 4 kattan oluşan ve toplam kurulum alanıyla, Ankara’da en geniş tesislere sahip olan iki okulun yanı sıra Modernize Metotlar Eğitim Programları, Ümitköy’den sonra Çankaya, Batıkent ve Kızılay şubeleriyle Ankara’da, Kadıköy şubesiyle İstanbul’da uygulanmıştır.
RAMEL ART INTERNATIONAL
Uluslararası Platformlar
Uluslararası organizasyonlarla müzisyenlerimiz seslerini duyuruyorlar. Ülkemizin tanıtımını da en iyi şekilde yapan bu organizasyonlar senfonilerin yanı sıra rock konserlerini de içermektedir. Bu organizasyonlara öğrencileri yetiştirmek amacıyla COLLEGE of ROCK adlı program dahilinde rock müzik alanında orkestra eğitimi önerilmiştir.
Motivasyon merkez alınarak hazırlanan Modern Eğitim Metotları, Ankara Ramel Sanat Ar-Ge departmanı olan Araştırma Merkezi tarafından hazırlanırken Psikolojik ve Pedagojik faktörler Türk öğrencisinin kültür ve karakterine uygun hale getirilerek göz önünde bulundurulmuştur. ABD ve Avrupa’da benzerleri uygulanan metotların bire bir kullanılması, sağlıklı ve verimli olmayacağı için dışarıdaki bu metotlar kopyalanmak yerine Ankara Ramel Sanat Ar-Ge departmanınca birer kaynak olarak kullanılmışlardır. Metotların çıkış noktası tamamen Türk öğrencilerinin ihtiyaçlarına ve taleplerine dayanmaktadır.
Ancak başka ülkelerde, Psikoloji / Motivasyon merkez alınmadan hazırlanmış programlar ülkemizde de rahatlıkla hiçbir değişikliğe tabi tutulmaksızın uygulanabilirler. Zira bu programlar ileri düzey öğrenciler için önerilmiştir. Yurt dışından alınarak, üzerinde herhangi bir değişiklik yapılmadan Ülkemizde de uygulanan programlar, genellikle lisans-yüksek lisans düzeyindeki eğitimlerde kullanılan programlardır.
Yurt dışı kaynaklı programlar Psikoloji / Motivasyon merkezliyse bazı noktalarda Ülkemiz için geçerliliğini ve değerini kaybedebilmektedir. Doğası gereği metotların Türk Öğrencisinin Sosyokültürel yapısına uygun olması gerekmektedir.
2007 yılından itibaren Ankara’da eğitimde fırsat eşitliği sağlayan sanatın ve sanat eğitiminin destekçisi Modernize Metotlar’ı Ülke çapına yaymak için çalışmalar sürdürülmektedir.
Eğitimde Feda Edilecek Tek Bir Fert Dahi Yoktur.
BİR İLK DAHA
DÜNYA’nın EN İYİ KONSERVATUVARI BERKLEE COLLEGE OF MUSIC’E YERLEŞME İMKANI
Türkiye’de Ankara Ramel Sanat’ın temsil ettiği sistem ile
Dünya’nın en iyi konservatuvarı olarak gösterilen ABD’deki BERKLEE COLLEGE OF MUSIC’e şartlar sağlandıktan sonra haftada 30 ders yoğun programa ilgili kurumda gerektiği süre katılarak herhangi bir TOEFL puanı almadan geçiş imkanı sunulmaktadır.
BERKLEE COLLEGE OF MUSIC
MEZUNU OLMAK AYRICALIKTIR
Amerika Birleşik Devletleri’nin en çok uluslarası öğrenci potansiyeline sahip müzik okulu BERKLEE COLLEGE OF MUSIC Boston’daki merkezi konumu, tüm Dünya’nın kabul ettiği yüksek eğitim kalitesi gibi özellikleriyle ABD ve Avrupa’daki diğer konservatuvarlardan ayrılıyor. Bu konservatuvardan lisans düzeyinde mezun olan müzisyenleri uluslararası çapta ve yurt çapında parlak bir gelecek bekliyor. Berklee’den mezun olmuş Quincy Jones; Melissa Etheridge; Arif Mardin; Patty Larkin; John Scofield; Alan Silvestri; Paula Cole gibi birçok yetenekli müzisyen bulunmaktadır.
BERKLEE COLLEGE OF MUSIC Bünyesindeki Girebileceğiniz Bölümler;
Performans (Gitar, Bass, Piyano, Mızıka, Orkestra, Vurmalı çalgılar, Yaylı Sazlar, Nefesli Çalgılar, Koro)
Kompozisyon (Composition)
Çağdaş Yazı ve Üretim (Contemporary Writing and Production)
Jazz (Composition)
Müzik İşletme (Business/Management)
Müzik Yapım ve Mühendisliği (Music Production and Engineering)
Music Synthesis
Music Therapy
ULUSLARARASI SERTİFİKA PROGRAMLARI
ANKARA RAMEL SANAT ile
ABD ve AVRUPA’daki TÜM MÜZİK ve DANS OKULLARININ ULUSLARARASI SERTİFİKA PROGRAMLARINI TÜRKİYE’den EDİNEBİLİRSİNİZ.
(Uluslararası Sertifika Programı bulunan Tüm Okulları Kapsamaktadır.)
ROYAL ACADEMY OF MUSIC / DANCE
İNGİLTERE LONDRA’daki KRALİYET AKADEMİSİ SERTİFİKALARI
Dünya’nın en iyi iki konservatuvarı arasında gösterilen Royal Academy’nin ve diğer okulların sınavlarına katılmak isteyen öğrenci adayları ilgili prosedürleri Türkiye’den uygulayarak sertifika ve diploma edinebilmektedirler.
ANADOLU GAZETESİ’nden RAMEL SANAT’a ONUR ÖDÜLÜ
Anadolu Gazetesi’nden 17.Onur Ödülü
Sanata verilen destek, gösterilen başarı nedeniyle teşekkürlerini sunan Anadolu Gazetesi tarafından 17. Onur Ödülü ile sanatı kalkındırma adına önemli bir adım atılmıştır.
Anadolu Gazetesi’ne bizler de sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Ülkemizde sanatı en iyi şekilde yaşatabilmek adına nice uzun yıllar geçirmek dileğiyle…
Küçük hanımlar, küçük beyler!
Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz.
Felsefemiz
“SANATIN DOKUNUŞLARI”
Hayal gücünüzün peşinde, kendinizi ifade edebilmek adına sanatın rüzgarına katıldığınızda, hayata daha duyarlı gözlerle baktığınızı fark edeceksiniz ve siz de sonsuza kadar yaşayacak izler bırakacaksınız.
Ankara Ramel Sanat, “yaşadığımız” Ülkenin daha yaşanılabilir kılınmasını, Ülkemizdeki yeni jenerasyonun daha duyarlı bireylerden meydana gelmesini amaçlamıştır ve bu doğrultuda çalışmalarına yön vermiştir.
Yenilikçi, Gelişmeye Odaklı Öğretim Yöntemleri
Ankara Ramel Sanat olarak sıradan eğitim sistemlerinin düşük başarı oranını fark ettiğimizde önce sanat tarihinde insanların sanata eğilim şekillerini değerlendirdik. Müzik tarihinde iz bırakmış hareketleri inceledik ve yerleşik düşüncelerden sıyrılarak yenilikçi eğitim programları oluşturmak amacıyla güncel uluslararası gelişmeleri takip etmeye başladık. Sonuç olarak “Ülkemizde Yapılamamışlar”dan yola çıkmamız “Modernize Metotlar”ın yaratılmasına vesile oldu.
Modernize Metotlar Derneği başkanlığı yapmış olan Ramel kurucularından fikir sahipleri, çalışmalarına Ramel bakış açısını yaşatarak devam etmiştir. Ankara Ümitköy’deki birinci okulumuz, eğitimde psikoloji ve pedagoji alanındaki yapılanmamız, ikinci okulumuz konservatuvara ve güzel sanatlar fakültelerine hazırlık yapılanmamız doğrultusundadır.