Duyurular

Çayyolu Ramel Yaz Okulu

Önümüzdeki Yaz Geçirdiğimiz En Dolu Yaz Olsun. Birbirinden Güzel ve Farklı Aktivitelerle Görüşelim.

Hayal gücünüzün peşinde, kendinizi ifade edebilmek adına sanatın rüzgarına katıldığınızda sonsuza kadar yaşayacak izler bırakacaksınız.

Çayyolu Ramel Yaz Okulları

 

Hayal gücünüzün peşinde, kendinizi ifade edebilmek adına sanatın rüzgarına katıldığınızda, hayata daha duyarlı gözlerle baktığınızı fark edeceksiniz ve siz de sonsuza kadar yaşayacak izler bırakacaksınız.

23 Yıllık Tecrübeyle ve Her Branş İçin Alanında Uzman Eğitimcilerle Ümitköy Osmanağa Konakları’ndayız.

TAM GÜN ve YARIM GÜN Programlar İçin Kayıtlar Sona Ermiştir. Yaz okulu yoğunlaştırılmış programı ifade etmektedir. Dikkat eksikliği, disleksi konusunda sıkıntı yaşayan ve ilerlemesi istenen öğrenciler için Ses’teki Kayıtlar Devam Etmektedir.

Yaratıcı Drama

İngilizce Drama

Enstrüman Kursu

 Dans  

Resim

Müzik

Whole Brain

Edufeedback

Zeka ve Akıl Oyunları

Çocuk Yogası

Dinleti Seansları

İngilizce

 Eğitimlerini Kapsamaktadır.

Çayyolu Ümitköy’de mevcut binamızda, Ankara’nın önemli tesislerinden biri olan merkez adresimizde yaz okulumuz için kayıtlar başladı.

Öğle Yemeği, İkindi Kahvaltısı

Word Kartlara Taksit İmkanı

KADROLU TAM ZAMANLI RUHSATLI PSİKOLOGLAR VE PEDAGOGLARLA ÜSTÜN KALİTE STANDARTLARI

 

Bu Yaz Geçireceğimiz En Faydalı Yaz… Ankara’da İz Bırakan Bir Yaz İçin Sanat Eğitimleri ve Spor Aktiviteleriyle Yaz Okulu Programları

Yüzme Kursu Çayyolu, Ankara Yaz Okulları

SANAT – SPOR

YAZ OKULLARI

Ankara’da ilk defa bire bir özel enstrüman eğitimlerine yaz okulu programında tarafımızdan yer verilmiştir.

Haftalık Kayıt Kabul Edilmektedir.

BU YILKİ YAZ OKULUMUZDA NELER VAR?

Bu Yıl Sanatla Dolu Bir Yaz Geçirmeye Karar Verdik. Yüzmeden Çok Müzik, Tenisten Çok Dans, Resim, Tiyatro Ve Diğer Zihinsel Aktivitelerle Dolu Bir Hafta… 

Kontenjan Sınırlıdır. Sadece 7 Yaş ve Üzeri Kabul Edilmektedir.

 

 

 

 GEÇTİĞİMİZ YILLARDAN ÖRNEK PROGRAM
 
 

Eğitim-öğretim döneminde genellikle yeterince desteklenemeyen müzik, dans, resim, tiyatro gibi sanat dallarını ve yüzme, dans, jimnastik gibi dalları yaz döneminde en yoğun haliyle öğrencilere vermeyi hedefleyen yaz okulları için farklı kayıt seçenekleri mevcuttur.

Oluşum, Ulusal ve uluslararası toplumların ihtiyacı olan iyi yetişmiş, gereken beceri ve bilgilerle donatılmış, yetenekli, çağdaş, kendini sürekli geliştiren bireyler yetiştirmeyi kendine amaç edinmiştir.

Oluşum,

Maddi olanağı kısıtlı olan yetenekli gençlere ücretsiz olarak mümkün olan en iyi eğitimi vermeyi,

Ücretli sanat kursları açarak toplumun beşeri ilişkilerini geliştirmeyi ve ücretsiz kontenjanlar için kaynak yaratmayı

Eğitim kadrosunu en tecrübeli, eğitimli ve ulusal ve uluslararası toplumda sanat konusunda yetkinliğini ve saygınlığını kanıtlamış sanatçılar arasından seçmeyi,

Dünyamızdaki ve ülkemizdeki gelişmeleri sürekli takip ederek sürekli yenilenmeyi,

Kalite Yönetim Sisteminin etkinliğini sürekli geliştirmeyi

hedefleyerek kalite standartlarını şekillendirmiştir.

Bu bağlamda yaz okullarımız kapsamında öğrencilerimizin yaz dönemini en verimli şekilde geçirmelerini sağlamaktayız.

Yarım gün ve tam gün programlar ile öğrencilerin yaz boyunca katılabilecekleri bir platform sunulmaktadır.


Çayyolu Ramel Yaz Okulları Kapsamında Binicilik Sporu

Doğa ve hayvan sevgisinin ağır bastığı binicilik, kişinin at ile bütünleşerek yaptığı estetik bir spordur.  Çok fazla binicilik stili vardır, fakat uluslararası kurallar aynıdır. Uluslararası Binicilik Federasyonu FEI tarafından resmi olarak kabul ettiği yedi binicilik branşı vardır.

Çayyolu Yaz Okulları

Bu sporun en güzel yanı, canlı bir hayvanla kurulan sıcak yakınlık ve doğayla bütünleşmek. Şehir ve iş hayatının yarattığı stresten kurtulmak, doğada spor yapmak için dünyanın en sadık hayvanları atlarla gerçekleşen eğitim süreci yaz okullarımız kapsamında gerçekleşiyor. 

Şehir hayatının karmaşasından kurtulup, özgürce spor yapmayı kim istemez ki? Buna doğaya duyulan özlemi de eklersek, yapılabilecek en güzel şey; doğa sporları. Bunların içinde biniciliğin yeri özel. Belki ormanların içinde özgürce at koşturmak her zaman mümkün değil. Ancak bir canlıyla sporu paylaşmanın zevki çok farklı. Aslında binicilik sporu atalarımızdan gelen bir gelenek. Günümüzde bu gelenek, daha çok at düşkünleri tarafından sürdürülüyor. Bu kulüplerden bir kısmında, ağaçların içerisinde at koşturmak olası. At binmek, sadece fiziksel olarak değil, ruhsal olarak da insana çok şeyler katan, insanın ruhunu hep dengede tutan bir spor.

 
 

 
 

At binmenin ciddi kuralları var
At binmek isteyenler için ilk kural, atları çok sevmek. Ne de olsa atla iyi bir iletişim kurmak için önce onu sevmek gerekiyor. Attan ürken, ona yaklaşamayan bir insanın bu sporu yapması neredeyse imkansız. Ata, alın ya da omuz hizzasından yaklaşıp, onu yavaşca vurarak okşamak, onunla konuşmak, zaman zaman şeker vererek ödüllendirmek gerekiyor. Bunlar, atla oluşturulacak olumlu iletişimin ilk basamakları. Unutmayın ki, atınıza ne kadar iyi yaklaşırsanız, o da size o kadar uyum gösterir ve sadık kalır.

Herkes kolaylıkla at binemez
At binmek kolay gibi görünse de, aslında öyle değil. Bir – iki saat ya da üç beş gün çalışarak binici olmak mümkün değil. Yani, atın üzerinde dengede durabilmek ya da atı yürütmek binicilik için yeterli sayılmaz. Kişinin yeteneğine, çalışmasına, azmine göre iyi bir binici olmak 6 ay ile 5 yıl arasında bir zaman gerektirir. 

Her yaşta insan at binebilir
Bu sporun bir diğer özelliği, yaş sınırının olmaması. Uzmanlar, biniciliğe başlama yaşının 10 – 11 yaşlarının çok ideal olduğunu söylüyorlar. Üst sınır olarak da, insanın sağlığı müsait olduğu sürece at binilebileceği vurgulanıyor. Yani, belli bir üst sınır tanımlanmıyor. Binicilik fiziksel olarak insanın bacak kaslarını çalıştırıyor. Ayrıca yüksek bir denge gerektiriyor.

Çayyolu şubemizde yaz okulu kapsamında binicilik eğitimleri verilmektedir.

 
 

 
 

Çayyolu Ramel Yaz Okullarında Uygulanan Yüzme Kursu İçin Yüzme Sporu ile İlgili Ayrıntılı Bilgi

 Yüzüş stilleri :

   Serbest Stil :
Serbest stil gerçekte bir yüzme stili değildir . Sadece yüzücülere istedikleri şekilde yüzme imkanı tanır. Serbest stilde en önemli kural yüzücünün yüzerken vücudunun bir kısmının suyun dışında kalmasıdır. Yüzücüler su altında yüzemez ve suya atladıktan en fazla 15 metre sonra kafalarını su yüzeyine çıkarmaları gerekir.

   Sırt Üstü :
Sırt üstü yüzenler yüzmeye başlarken ayaklarını ve de ayak parmaklarını suyun altında tutmalıdırlar. Ayrıca isminden de anlaşılabileceği gibi sırtları üzerinde kafaları yukarıda yüzmeleri gerekir. Yüzücüler start aldıktan sonra 15 m kadar su altında yüzme hakkına sahiptir.

   Kurbağalama :
Kurbağalama yüzüşte yüzücüler kafaları aşağıda ve ayakları hareket eder şekilde düz bir çizgi boyunca yüzerler. Yüzücüler sadece start anında bir elle kulaç hakkına sahiptir , bunun dışında elleriyle kulaç atamazlar. Ve her kulaçta yüzücünün kafası suya girip çıkmalıdır. Yarışın sonunda ve her dönüşte havuzun kenarına iki elleriyle dokunmalıdırlar.

   Kelebek :
Kelebek, kurbağalama yüzüşe benzer. Ancak kelebek yüzüşte yüzleri suyun yüzeyine değecek şekilde yüzerler. Ayrıca kelebek düz bir çizgiden çok iki boyutlu bir düzlemde yapılır. Yüzücüler diğer stillerde olduğu gibi 15 metre boyunca su altında yüzebilir. Ayrıca yüzücüler havuzun kenarına her dönüşte ve yarış sonunda değmek zorundadırlar. Ayrıca kelebek stilinde diğer bir kural ise ellerin ve ayakların eş zamanlı olarak hareket etmesidir.

   2000 :
Federation Internationale De Natation Amateur ya da kısa adıyla FINA’nın belirlediği kurallara göre bir ülke 2000 Olimpiyatları’na maksimum iki yüzücü gönderebilir ; ancak ikisini beraber gönderebilmesi için ikisinin de A standartlarında olması gerekir eğer değillerse sadece bir yüzücü katılabilir. Olimpiyatlara katılacak yüzücü sayısı konusunda hiçbir kısıtlama yoktur.

Yaz Okulu Çayyolu

YÜZME HAVUZU İÇİN İDEAL DEĞERLER

Havuz suyunun pH değeri 7.2 -7.6 arasında olmalı (ideal 7.4)
Serbest aktif klor 0.4 – 2.0 ppm (max.3 ppm) olmalı
Bağlı klor miktarı max 0.7 ppm.’dir.
Havuzun suyunun sertliği CaCO3 olarak,
Kalsiyum Hipoklorit 80-120 mg/lt
Sodyum Hipoklorit 120-150 mg/lt
İzosiyanüratlar 100-200 mg/lt olmalıdır.
Stabilizatör (25-50 mg/lt) max. 75 ppm
Toplam çözünmüş madde miktarı en fazla 1500 ppm olmalıdır.(TDS)
Günlük taze su ilaveleri yüzücü başına 30 litre tavsiye edilir.

PH DEĞERİNİN AYARLANMASI

Havuz yetkisinin Test Kitleri kullanarak ölçtüğü bu değer havuz suyunun asidik mi, nötral mi, bazik (alkali) mi neticesini veren 0 ile 14 arasında bir sayıdır. Yüzme havuz suyu için ideal pH aralığı 7.2 – 7.6 arası nötr değerlerdir.

Oyun :

1912 yılında bayanlar kategorisi de olimpiyatlara dahil edilmiştir ve bugünkü modern olimpiyatlarda erkekler ve kadınlar toplam 16 kategoride yarışırlar. Bu kategoriler değişik uzaklıklarda dört farklı şekilde yüzülen yarışları kapsar. Serbest stilde yapılan yarışlar 50 , 100 , 200 , 400 , 800 ve 1500 metreyi kapsar. Yalnız 800 metre sadece bayanlar içindir. Dört yüzüş şekli de 200 ve 400 metrede uygulanabilir. 4×100 m serbest stil , 4×200 m serbest stil ve 4×100 m ile program bitirilir. Her yüzme yarışında en fazla sekiz yüzücü birden yarışa katılabilir. 50 , 100 ve 200 metrede en iyi zamanları yapanlar yarı finale çıkmaya hak kazanırlar. 400 m ve daha ileriki yarışlarda en iyi zamana imza atanlar ise doğrudan finale çıkmaya hak kazanırlar.

Çayyolu Yaz Okulları

Dünya’daki Tarihi :

  1. yüzyıla girerken Avustralya asıllı bir İngiliz olan Fred Cavill tum parçaları bir araya getirmeye başladı. Cavill Güney Denizi kıyılarında öğrendiği yüzme metotlarını trudgen stiline uygulamış ve stili daha da geliştirmiştir. Cavill sırt üstü yüzme teknikleri geliştirmiş ve daha sonra bayrağı oğlu Richard Cavill’e devretmiştir. Yüzmenin olimpiyatlara girişi 1896’da Antik Olimpiyatlar yeniden yapılmaya başlandığında olmuştur. Atina’daki olimpiyatlarda her türlü stile izin verildiği halde genelde Trudgen stili kullanılmıştır.

Organizatörler daha sonra 1900 yılında sırt üstü stili ve daha sonra 1908 yılında ise kurbağalamayı olimpiyatlara eklemişlerdir. Kelebek ise olimpiyatlara en son eklenen yüzme stilidir. Daha sonra 1956’daki Melbourne Olimpiyatları’nda kurbağalama stiline kurallar eklenmiştir. İlk yüzme olimpiyatları şu andakinden daha da ilginç olaylar olmuştur. İlk olimpiyatlarda yüzücüler bir botla okyanusun ortasına bırakılır ve yüzücülerin kıyıya varması beklenirdi. Ancak bu tür yarışmalarda kazanmak değil hayatta kalabilmek önemliydi.

Daha sonraları 1900 ve 1904 yılında su altına dalış şeklinde yarışmalar düzenlenmişti; ancak izleyiciler sporcuların sadece suya girişini ve sudan çıkışını görebiliyordu ve bu da pek eğlenceli olmuyordu . Bu nedenle bu tür yarışmalar bir daha düzenlenmedi. 1912 Olimpiyatları’nda bayanlar dalında da yüzme olimpiyatları düzenlenmeye başlandı. Bu seneki Sydney Olimpiyatları’nda kadınlar ve erkekler altın madalya için kıyasıya yarışacaklar. Bu seneki olimpiyatlarda Amerika ve Avustralya başarı elde etmesi beklenen ülkeler.

Çayyolu şubemizde yaz okulları dahilinde yüzme kursları verilmektedir.

 
 

 
 

Çayyolu Ramel Yaz  Okulları Kapsamında Uygulanan Spor Dallarından Tenis Hakkında Kısa Bilgi

Tenis, olimpik bir spordur.

Tenis Tarihi

Kökleri Ortaçağ’da elle oynanan bir oyuna dayanan tenis, günümüzdeki biçimine en yakın şekilde 1800’lü yıllarda İngiltere’de oynanmaya başlamıştır. sayıların neden bu şekilde arttığı en büyük merak konularından birisidir. Tenis ilk yıllarında sayı sistemi olarak doğal sayılar yerine gün ve saat kavramlarıyla oynanmıştır. Yani zamanında bir günün 24 saat olmasından esinlenilerek maçı 24 oyundan oluşturmuşlardır. Her oyun ise 1 saatin 60 dakika olmasından esinlenilerek 60 puan olarak değerlendirilmiştir ve oyunların çok uzamaması için 15-30-45-60 şeklinde sayılar ilerlemektedir. Oyunda alınan sayılarda 40-40 eşitlik olduğudur.

 
 

 
egitimyoneticisiÇayyolu Ramel Yaz Okulu

Related Posts